Despre noi

luni, 10 decembrie 2012

20 noiembrie - Ziua Internationala a Drepturilor Copilului



20 noiembrie - Ziua Internationala a Drepturilor Copilului
 

               Azi, 20 noiembrie 2012, in Centrul de Documentare si Informare al scolii noastre a fost sarbatoare. Impreuna cu dle invatatoare de la clasele a III a C si a IV a C, dna Cigolea Angela si Oceanu Loredana, am desfasurat o lectie de educatie civica prin care am urmarit socializarea elevilor, cunoastrea drepturilor si indatoririlor acestora  dar si sarbatorirea acestei zile in mod placut si antrenant. In acests sens am pregatit elevilor un power – point, fise de lucru, un concurs si un cantec dedicat copilului si copilariei. Copii s-au simtit foarte bine, au relationat pozitiv si si-au manifestat  dorinta de a mai organiza astfel de activitati.

,, Copilul este un om viu. El este catusi de putin un ornament in viata noastra, ci e o viata individuala, complexa si bogata”
                      

 ( S. Makarenka)

 La multi ani copii!
 La multi ani copilariei!
prof. documentarist Mizgaciu Roxana

16 noiembrie - Ziua tolerantei

                                             

                        16 noiembrie - Ziua tolerantei

            

                 Toleranţa reprezintă o atitudine activă prin care recunoaştem drepturile universale ale persoanei umane şi libertatea acesteia, este un manifest pentru acceptarea diversităţii culturilor şi modalităţilor de exprimare a fiinţelor umane. Pornind de la această idee şi dornici să promoveze acest principiu în comunitatea din care fac parte, elevii Şcolii Gimnaziale Prejmer, coordonaţi de doamna profesoară Ioana Oltean, au desfăşurat o activitate care a exprimat atitudinea lor. 

  
          In CDI ul scolii, ei au desenat bannere cu mesaje de pace şi
 au dansat împreună într-un flash-mob pentru toleranţă.

      Mesajul lor pentru colegi şi pentru toţi cei care vor să asculte a fost simplu: să ne acceptăm pe noi înşine şi unii pe alţii şi să păstrăm cu grijă relaţiile cu cei din jurul nostru!

                             prof. Oltean Ioana

2012 - Anul European al Imbatranirii Active si al Solidaritatii intre Generatii





             2012- Anul European al Îmbătrânirii Active şi al Solidarităţii între Generaţii


          

            Anul 2012 a fost declarat de către Consiliul Uniunii Europene drept “Anul European al Îmbătrânirii Active şi al Solidarităţii între Generaţii” în scopul implicării active a vârstnicilor în viaţa socială şi consolidării relaţiilor dintre generaţii diferite.
            În acest spirit şi sub deviza “Să îmbătrânim frumos!”, elevii clasei a VII-a A, din Şcoala Gimnazială Prejmer, au organizat o masă rotundă în scopul dezbaterii unor referate tematice. Marţi, 20 noiembrie 2012, împreună cu invitaţii lor, reprezentanţii Organizaţiei de Cruce Roşie din Braşov, copiii au discutat teme precum: îmbătrânirea activă şi implicaţiile acesteia, senescenţa, viaţa socială a vârstnicilor, cum depăşim diferenţele dintre generaţii, aspecte anatomo-fiziologice ale îmbătrânirii, integrarea vârstnicilor în viaţa comunităţii.
            Desfăşurată la Centrul de Documentare şi Informare din şcoala noastră, într-o abordare interdisciplinară, sub îndrumarea doamnelor profesoare Roxana Mîzgaciu şi Ioana Oltean, activitatea a avut ca scop susţinerea şi dezvoltarea unor idei precum: îmbrăţişarea unei mentalităţi sănătoase cu privire la activitatea vârstnicilor în societate, modalităţile de ajutor a vârstnicilor aflaţi în situaţii dificile şi implicarea tinerilor în susţinerea acestora sau rolul bunicilor în viaţa copiilor.
            La sfărşitul dezbaterii, pentru a accentua importanţa solidarităţii între generaţii, voluntarii de la Crucea Roşie au prezentat un material legat de modul în care elevii se pot implica în susţinerea persoanelor care locuiesc în cămine. Ei au informat copiii cu privire la importanţa voluntariatului şi participării la viaţa comunităţii din care fac parte.
            Elevii au fost încântaţi de această activitate, au considerat utile informaţiile primite şi au fost bucuroşi pentru că au avut ocazia să lucreze cu voluntarii unei organizaţii umanitare, exprimându-şi dorinţa de a participa împreună la activităţile iniţiate de aceştia.
                                                               prof. Oltean Ioana