Despre noi

SIGURANŢA PE INTERNET

În săptămâna 22-26 noiembrie 2010 în Şcoala Generală Prejmer, Braşov
s-a desfăşurat în cadrul “Programului SIGUR.INFO”

[Centrul Român privind Siguranţa Copiilor pe Internet are la bază un consorţiu naţional. În urma câştigării licitaţiei de proiect, Salvaţi Copiii, în calitate de Coordonator naţional, implementează proiectul în România din septembrie 2008, în parteneriat cu Positive Media şi Centrul FOCUS – Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi.]
 
o activitate de informare a elevilor claselor a VII-a şi a VIII-a privind “Siguranţa pe Internet”.


A fi conectat la Internet astăzi este la îndemâna oricui. Prezenţa pe internet semnifică lucruri practice, adică o comunicare instantanee, acces la volum de informaţii echivalent a milioane de biblioteci, crearea de comunităţi de cele mai diverse, etc. Avem de-a face , deci, cu un mediu sui-generis la care copiii şi tinerii s-au adaptat extraordinar.
Iar acest mediu, pe lângă beneficiile evidente, comportă- în lipsa unei informări corecte şi a unei orientări adecvate- riscuri în faţa carora cei vulnerabili, în special copii , le pot cădea victime.


“... Desigur , eu,Vereş-Pănescu Mihaela-Angela, coordonatorul acestei activităţi, sunt în favoarea noilor tehnologii, considerând că Internetul şi telefonul mobil au devenit instrumentele unei noi forme de socializare, de schimb informaţional şi de acces la cunoaştere, indispensabile copiilor de astăzi. “ 

Preocuparea noastră, a profesorilor, este de a informa corect copiii, părinţii şi profesorii asupra rolului lor în utilizarea  în siguranţă a Internetului. 

Chiar dacă diriginţii claselor a VII a şi a VIII a au desfăşurat dezbateri pe diferite teme la orele de “Consiliere şi orientare / Dirigenţie”,  voi continua această campanie de informare şi prin alte activităţi:
-alte sesiuni de informare
-distribuirea de materiale informative printate- broşuri, fluturaşi- pentru elevi şi părinţi
-dezbateri.
... si deasemenea subscriu la misiunea “Programului SIGUR.INFO”
!!!  de a permite copiilor si adolescenţilor să folosească noile tehnologii de comunicare ( Internetul, telefonul mobil, jocurile online, reţelele de socializare ) cu un maxim de siguranţă.
 


Material realizat de :
profesor Vereş-Pănescu
Mihaela-Angela