Despre noi

sâmbătă, 16 februarie 2013

Prietenii apei!




            În 2 februarie, anul 1971, a fost semnat, în cadrul Convenţiei asupra zonelor umede de importanţă internaţională, documentul conform căruia la această dată se va sărbători anual Ziua Mondială a Zonelor umede. Obiectivul acestei decizii a fost conservarea zonelor umede, a florei şi faunei care constituie împreună resurse cu valoare naturală, recreativă, ştiinţifică şi economică. Existenţa rezervaţiei naturale din vecinătatea localităţii Prejmer, care include mlaştinile şi bălţile din zonă şi dorinţa de a evidenţia rolul ecologic, botanic, zoologic şi hidrologic al acestora, ne-au îndemnat să realizăm o activitate care are în centru semnificaţia acstei zile.
          În parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu”, Secţia pentru Copii şi Tineret, Asociaţia „S.O.S. Terra”, Braşov şi Centrul de Documentare şi Informare al Şcolii Gimnaziale Prejmer, împreună cu profesorii colaboratori Sculean Cornel şi Mîzgaciu Roxana, membrii Cercului de Ştiinţe „BioLOGICa” au realizat un concurs intitulat „Prietenii apei!”, în scopul de a informa elevii cu privire la semnificaţia din calendarul ecologic, a zilei de 2 februarie şi de a evidenţia importanţa apei în viaţa fiecăruia.
          Activitatea s-a desfăşurat la Secţia pentru Copii şi Tineret a Bibliotecii Judeţene şi s-a finalizat prin premierea elevilor cu diplome.

Coordonator prof. Ioana Oltean