Despre noi

marți, 15 aprilie 2014

Repetiții activitate ,, Micii actori"



                 De aproape o lună Centrul de Documentare și Informare al Școlii Gimnaziale Prejmer este un loc vrăjit de ,, Micii actori”. Același titlu poartă și activitatea pentru care micii actori,  împreună cu cadrele didactice și părinții au pregătit spectacolul din 10 aprilie 2014. Această activitate face parte din proiectul ZEP care are ca principal obiectiv reducerea abandonului școlar și a absenteismului. Scopul proiectului începe să se materializeze: de când am început activitatea elevii care aveau foarte multe absențe au început să vină la școală.
           Ca director adjunct al acestei școli, adresez părinților o rugăminte:
        ,, Părinți, lăsați copiii să vină la școală! Școala este un loc magic!”


            Repetarea rolurilor                                  Confecționarea măștilor


 
                                      Confecționarea costumelor

                                                                prof. doc. Mîzgaciu Roxana


Concurs ,, Primăvara în versuri, proză și culoare”



           Luna aprilie a fost dedicată primăverii, așa că în Centrul de Documentare și Informare al școlii am organizat un concurs de creație artistică și plastică la nivelul claselor a II a, a III a și a IV a. Elevii  creativi au fost foarte încântați de organizarea acesui concurs pentru că au avut posibilitatea de a-și așterne pe hârtie gândurile dar și imaginația purtată de pensule, în culorile primăverii. Astfel ei au creat poezii, compuneri și desene dedicate acestui frumos anotimp.
   
 Cu desenele elevilor participanți am realizat în CDI o expoziție, desenele lor putând fi admirate de toți vizitatorii CDI-ului
 






 
 S-au acordat premiul I, II, III pentru fiecare nivel de clasă precum și diplome de participare. 
           






                          prof. doc. Mîzgaciu Roxana

miercuri, 2 aprilie 2014

Premiul II la Sesiunea Judeţeană de Comunicări Ştiinţifice pe teme de biologie



A treia participare a Şcolii Gimnaziale Prejmer la Sesiunea Judeţeană de Comunicări Ştiinţifice a adus elevilor premiul al II-lea pentru lucrarea „Adevăratele bogăţii ale ţării noastre- Rezervaţiile Naturale. Rezervaţia Naturală Valea Zimbrilor”.
            Elevii Balcu Claudiu, Dogar Alexandra, Tătărăşanu Mihai şi Şandru Valentin au impresionat juriul cu o împletire frumoasă a disciplinelor ecologice şi tradiţia şi folclorul, subliniind importanţa păstrării adevăratelor bogăţii ale ţării şi bucuria de a avea din nou zimbri liberi în apropierea marilor păduri. Iată un fragment din lucrarea copiilor:
            Pe parcursul activităţilor Cercului de Ştiinţe BioLOGICa din şcoala noastră, am vizitat de trei ori Rezervaţia de la Vama Buzăului. Am avut ocazia să observăm animalele de aproape, să le admirăm şi să discutăm cu personalul Rezervaţiei. Am învăţat lucruri pe care dorim să le împărtăşim cu toţi cei care doresc să cunoască aceste animale şi să viziteze locul în care trăiesc. Pentru diseminarea informaţiilor am realizat o broşură de prezentare a rezervaţiei, un poster, pliante informative, am distribuit informaţiile pe paginile de Facebook şi Youtube ale Cercului, am realizat macheta de prezentare a Rezervaţiei. Toate acestea au fost realizate la Centrul de Documentare şi Informare al şcolii noastre.
            Zimbrii sunt animale fascinante şi reprezintă simbolul vechilor păduri româneşti. Ţara noastră trebuie să fie mândră pentru că a avut o astfel de bogăţie şi pentru că a reuşit să o reînvie. Sperăm ca am reuşit să prezentăm prin lucrarea noastră, frumuseţea şi importanţa acestor animale!

                                                            prof. Ioana Oltean
 

Concurs ,, Biblioteca anului”



               În cadrul concursului național ,,Biblioteca anului”, Școala Gimnazială Prejmer a realizat un filmuleț despre rolul și importanța Centrului de Documentare și Informare în viața școlii și a comunității. Filmulețul a fost realizat de elevii clasei a IV a C împreună cu  profesor pentru învățământ primar Cigolea Angella și profesor documentarist Mizgaciu Roxana.
               Pregătirea filmulețului s-a desfășurat pe parcursul a două săptămâni, timp în care atât elevii cât și cadrele didactice au repetat, încercând să redea cât mai bine rolul CDI- ului în școlă.
                Filmul a fost realizat cu ajutorul dlui director prof. Mircea Sorin Mircea și a dnei profesor de biologie Oltean Ioana.
                 În urma voturile strâse pe pagina de face-book a concursului,188, ne-am clasat pe locul IV pe județ.
Filmul poate fi vizionat pe următorul link:  


                                                              Dir. adj. prof. doc. Mîzgaciu Roxana