Despre noi

duminică, 10 mai 2015

AMINTIRILE CLASEI I A, DIN LUNA MARTISORULUI-2015



Deși am pășit în a doua lună a primăverii, privind pe fereastră, n-am spune ca s-a instalat mult așteptatul anotimp al renașterii naturii și al sarbatorii cantecului pasarelelor tocmai întoarse în țara din zările de soare pline…Cateva berze si rândunele zgribulite zboară dezorientate,neințelegand ce se petrece.
              Suntem în clasa, la ora de CLR.Ochii mari ai celor 30 de copii așezati cuminți la locurile lor, privesc uimiti, nedumeriți și intrebatori spre jocul neastampărat al fulgilor de nea , care parca stanjeniți de întrebările tuturor, zboară purtați de un vânt neprietenos si tăios, nepotrivit cu data din calendar pe care tocmai am scris-o pe tabla: 03-04-2015.Se uita apoi spre mine, semnele de întrebare citindu-li-se în luminitele jucause din oglinzile sufletelor lor. Plutește un amestec de bucurie cu tristețe:unii dintre ei înca mai visează la saniuța și patinele pe care tocmai le-au așezat spre păstrare, alții la joaca din parc cu rolele sau mingea.Ne-am amintit de primele zile din luna martie, ,,Babele”, care au fost foarte frumoase, apoi am început să depănam amintirile și  să facem un așa-zis ,, bilanț “ al celor mai deosebite activitați din luna marțisorului.Am avut la dispoziție fotografiile care vorbesc de la sine și ne-am bucurat retrăind emoții și sentimente unice.
             Ca orice anotimp, primăvara este specială și noi am vrut să fim la fel de speciali prin ceea ce am realizat: am cautat poezii, lecturi, materiale diverse, apoi găzduiti de CDI-ul scolii( la fiecare oră de lectura și nu numai ), am confecționat martișoare,felicitări, primind sprijinul profesorului documentarist. Ne-am bucurat unii de ceilalti , vizionand împreuna filmulețe cu povești și legende despre ghiocel, plecarea Iernii si sosirea Primaverii.
 


    
       


              Copiii au redactat , la rândul lor, propriile povești , realizand cărticele frumos illustrate ( desenele fiind făcute tot de ei), despre venirea păsărilor călătoare, activitățile oamenilor prin gospodării, trezirea naturii la o nouă viața, etc. Momentul prezentării acestor creații l-am numit ,, Lansare de carte “. Am fost plăcut surprinsă de seriozitatea cu care au privit micuții acest eveniment din viața clasei noastre, de originalitatea și lejeritatea cu care fiecare mic scriitor  și-a  prezentat cartea, bucurându-se de aplauzele celorlalți care s-au arătat interesați de temele diverse abordate.
              Ne-am amintit de marionetele confecționate de noi, cărora le-am dat viață, atribuindu-le  apoi roluri , interpretate cu talent chiar de autori.
                                    
Nu se putea sa nu ne amintim de concursul ,, Parfum de poezie” la care au participat mai mulți elevi, la etapa județeana calificându-se la interpretare Valentina Marcu  ( clasată pe locul al II-lea la etapa județeana )și la creație Ionut Terzea( a primit mentiune ).


    
  Acest succes s-a datorat nu în mică măsura faptului că deja , mulți dintre elevii clasei I A, frecventează CDI și iubesc cărțile . Citesc cu plăcere și știu ca întotdeauna că acolo vor găsi informațiile de care sunt interesați . Învățam să prețuim și să iubim ceea ce este frumos , să descoperim adevăratele valori și cum, dacă nu printr-o permanentă dorință de cercetare și informare și… unde ? Raspunsul este simplu: la Centrul de Documentare și Informare al școlii. Acolo oricând găsim ambientul plăcut și plecăm mai ,,bogați” .
          Nu ne -a lipsit voia buna și am bine-dispus persone distinse, care poate au pășit pentru prima dată în școala noastră, dar care cred că și-ar dori să mai  revină, ramânând cu o impresie foarte bună  despre ceea ce au văzut și au auzit. Când pui suflet, dragoste, pasiune în ceea ce faci, este imposibil să nu iasă un lucru bun!!! Fără falsă modestie , trebuie sa spun ca am contribuit și noi la promovarea imaginii școlii , prin aparițiile noastre în spectacole și concursuri nu numai pe plan local.
 
      






 Îi mulțumim d-nei profesor-documentarist  ( și director adjunct) Roxana Mîzgaciu care ne-a însoțit și ne-a încurajat în tot ceea ce am făcut noi în luna MĂRȚIȘORULUI.
                  ,, La cât mai frumoase și deosebite activități!!!”



                                               Înv. Cristina Floarea Mirică