Despre noi

duminică, 21 februarie 2016

POD de Mărțișoare peste NISTRU!






La inițiativa doamnei Ioana Corduneanu, am realizat alături de elevele mele, din grupul  ,,Mândruțele prejmerene" - șezătoarea de la școală - în perioada 15 – 19 februarie 2016 mărțișoare pentru frații români de peste Nistru. Am cusut pe etamină semnele primăverii: buburuze, trifoi, fluturași. Alături de mărțișoare am adăugat și câteva gânduri de suflet. Plicul va porni la drum luni, 22 februarie 2016, pentru a ajunge la timp la București de unde vor călătorii alături de doamna Corduneanu spre românii aflați pe meleaguri îndepărtate. Le dorim o primăvară frumoasă și un călduros ,, La mulți ani!"






 
 
 
 
 
prof. documentarist Mîzgaciu Roxana
 
 
 
 
 

Tortul de ciocolată


În data de  15 ianuarie 2016, conducerea Școlii Gimnaziale Prejmer, dir. prof. Mircea Sorin Mircea, dir. adj. prof. Popescu Radu  alături de cadrele didactice înv. Mirică Cristina, prof. Palamiuc Mariana, prof. Holovaci Elena, prof. Mîzgaciu Roxana au participat  la realizarea primei emisiuni a postului MIX TV pe anul 2016. Domnii directori și profesorii au prezentat în emisiune proiectele școlii: ZEP ( proiect care s-a desfășurat pe parcursul a trei ani școlari și care a vizat reducerea abandonului școlar), proiectele desfășurate la nivel de disciplină educație tehnologică și rolul Centrului de Documentare și Informare și a profesorului documentarist. Alături de profesori au fost și elevii școlii ( clasa a VI a A) care au dansat un minuet și interpretat schița ,, Dl. Goe"

joi, 11 februarie 2016

Festivalului ,,Sufletul Satului" de la Draguș

                 Grupul folk ,,Românașul " , al elevilor clasei aII-a de la școala noastră, condus de înv. Cristina Mirică ,a răspuns invitației organizatorilor Festivalului ,,Sufletul Satului" de la Draguș, bucurându-se alături de copiii școlilor dn Țara Fagărașului de bogăția și frumusețea zestrei folclorice de-aici.
                                                                                                     



Înv. Cristina Mirică

La șezătoare

           


Sub semnul continuității obiceiurilor și tradițiilor strămoșilor noștrii, în acest an școlar am continuat proiectul ,, La șezătoare", care a debutat aîn anul școlar 2014/2015. Sub vraja semnelor cusute am transpus pe pânză de etamină și matador, alături de elevele participante la activitate, timp de trei luni de zile clopoței, brăduți, cizmulița moșului și multe alte modele, relizând felicitări de Crăciun.
            Acestea au fost oferite cu drag doamnelor bibliotecare și profesori documentariști participante la activitatea metodică din 11 decembrie 2015. Am dăruit cu gânduri numai de bine și domnilor profesori care ne conduc pașii pe calea cunoașterii.
              Planurile proiectului sunt mărețe dar o să le dezvăluim la momentul potrivit. Până atunci ,, Spor la lucru!"

                                              prof. documentarist Mîzgaciu Roxana

Respectul, arta de a trăi frumos



              
         În data de 19 ianuarie 2016, în CDI-ul școlii elevii clasei a V-a A, coordonați de dna dirigintă Roxana Mîzgaciu și în parteneriat cu dna itinerant Moșniagu Mihaela au desfășurat o oră de dirigenție cu tema ,, Respectul, arta de a trăi"
         Prin metoda brainstorming-ului, elevii au definit înțelesul cuvântului respect și au realizat cărți de vizită a unei situații față de care își manifestă respectul: familie, școală, excursii, țară.
          Elevii au înțeles că indiferent care ar fi situația în care ne aflăm, important este să reacționăm cu respect, considerație și sinceritate și chiar dacă acestea aduc avantaje celor din jur, să fim siguri că vor fi benefice și pentru noi, pentru că potrivit titlului de proiect codul bunelor maniere reprezintă ,, arta de a trăi frumos" 


               Nutresc speranţa că scopul oricărui om este , s-ar putea spune , să aibă o viaţă frumoasă, și cel mai nonconformist dintre noi va ajunge până la urmă la această concluzie.

                               prof. documentarist Mîzgaciu Roxana

Ziua Micii Uniri


              24 Ianuarie 1859, este o zi importantă pentru istoria patriei noastre. Alături de elevii clasei a II a A și doamna învățătoare Mirică Cristina am sărbătorit  acest eveniment printr-o activitate deosebită. Activitatea a debutat cu o prezentare power-point iar apoi organizați pe echipe și au realiza un colaj, afiș, puzzel și jocuri de rol. Activitatea s-a încheiat cu un frumos program artistic.

   
prof. documentarist Mîzgaciu Roxana