Despre noi

marți, 4 aprilie 2017

Expoziția DOR în școala noastră


 C.D.I-ul de la Şcoala Gimnazială Prejmer s-a transformat în cea de-a doua zi a programului “ŞcoalaAltfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun”,într-un spaţiu dedicate unei şezători.

Aflaţi în jurul caierului de lână, iţelor şi a războiului de ţesut, copiii din clasele pregătitoare B şi C, coordonaţi de doamnele învăţătoare şi reprezentantele Expoziției călătoare, Braşov, au devenit pentru câteva ore, adevăraţi meşteşugari.

Cu entuziasmul specific vârstei, cu multă sensibilitate, dăruire şi cu mâinile lor,,binecuvântate”, micuţii şi-au luat rolul în serios şi s-au străduit să deprindă cât mai bine arta populară, după ce au aflat care este drumul firului de lână. Au pornit de la scărmănatul lânii şi au ajuns la învăţatul artei ţesutului, chiar la războiul de ţesut.

Participând la Expoziţia Dor , elevii au învăţat să se familiarizeze cu valorile tradiţionale. De asemenea, au avut şansa de descoperi tainele artei ţesutului, de a  îmbina teoria cu experienţa concretă şi de a-şi întări respectul pentru tradiţii, obiceiuri şi valori.

Mulţumim doamnelor coordonatoare pentru această expoziţie iniţiată din dragoste pentru arta populară!

 

                        Prof.înv.primar Homocea Elena -Violeta