Despre noi

vineri, 12 noiembrie 2010

EVENIMENT: Conferinţă Gabriel Liiceanu

COMUNICAT DE PRESĂ

Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu”, Centrul Cultural Reduta şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov organizează conferinţa  De ce e bine să faci binele, susţinută de filosoful Gabriel Liiceanu.
Conferinţa, urmată de un dialog cu cei prezenţi, va avea loc la
Centrul Cultural Reduta, str. Apollonia Hirscher nr. 8,  
marţi, 16 noiembrie a.c., ora 15.00.
      
Ucenic al lui Noica în tinereţe (Şcoala de la Păltiniş), Gabriel Liiceanu este astăzi una dintre cele mai percutante voci în domeniul filosofiei. Prin ideile valorizate şi comentate în operă (alienarea, contingenţa, libertatea, aporia morală) tematica gândirii sale este de factură existenţialistă şi agnostică. În prezent este membru al Societăţii Române de Fenomenologie şi conduce Editura Humanitas, proiect cultural conturat în anii Şcolii de la Păltiniş.
  
  Evenimentul se va desfăşura în contextul în care prestigioasa  Editură Humanitas sărbătoreşte, împreună cu cititorii, 20 de ani de existenţă. După două decenii de activitate, editura a devenit Grupul Humanitas, un holding cultural format din editurile Humanitas, Humanitas Fiction, Humanitas Multimedia (lider de piaţa românească în producţia de audiobook-uri), precum şi Librăriile Humanitas, un lanţ de difuzare a cărţii format din şaisprezece librării.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu