Despre noi

miercuri, 13 noiembrie 2013

CONTROLUL INTEGRAT AL POLUĂRII CU NUTRIENŢI - SEMINAR DE EDUCAŢIE ECOLOGICĂ PENTRU COPII




Având ca obiectiv principal informarea corectă a copiilor în ceea ce  privește problemele legate de igienă, consumul de apă și crearea unei atitudini pozitive în relația lor cu mediul, în data de 16 octombrie 2013 s-au desfășurat activități cu preşcolarii şi elevii din școala noastră.
Întâlnirile cu elevii claselor din ciclul primar şi gimnazial au avut loc în spaţiul, generos şi prietenos, din Centrul de Documentare şi Informare.
Desfăşurat într-un parteneriat deosebit - colaboratori ai Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice,  profesor documentarist Mîzgaciu Ana Roxana- director adjunct și  Mircea Sorin Mircea – prof. de geografie, director - seminarul s-a bucurat de o atenție deosebită din partea tuturor participanților.
Un interes deosebit a suscitat partea aplicativă, în cadrul căreia elevii au putut face determinări ale concentrațiilor de nitraţi şi nitriți, utilizând probe de apă pe care le-au prelevat atât din sistemul centralizat cât şi din izvoarele existente în zonă.
 După efectuarea analizelor, aceştia au constatat că apa existentă în zonă prezintă concentraţii de nitraţi şi nitriţi mult sub nivelul maxim admis, fapt ce o încadrează în categoria apelor foarte bune pentru consum. Concluzia? Un alt motiv de mândrie pentru cei care locuiesc în ” satul celor 1000 de izvoare” unde datorită calităţii deosebite a apelor ” cel care bea apă din Prejmer, nu mai părăseşte satul”
La final, conştientizând importanţa  păstrării unui mediu curat, elevii au stabilit....


   ” Apa este un element indispensabil tuturor viețuitoarelor!”  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
                                     prof. Mircea Sorin Mircea
 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu