Despre noi

joi, 15 decembrie 2016

Teatru de păpuși

                     

 
 
         Azi, 15 decembrie ora 11.00, Centrul de Documentare și Informare al școlii a fost gazda trupei de teatru de păpuși  ,, Albinuțele" care a prezentat piesa ,, Corbul". Elevii ciclului primar au cântat și au aplaudat păpușile care au prins viață datorită actorilor condusi de dl. Andrei Francu
        

prof. Mîzgaciu Roxana





marți, 13 decembrie 2016

Daruri pentru Moș Nicolae

                    

        Azi, 6 decembrie 2016, În Centrul de Documentare și Informare al Școlii, a avut loc atelierul ,, Daruri pentru Moș Nicolae". Cu atenție și multă îndemânare, elevii mei au decorat figurine ceramice.



                  
                              
                                                           prof. doc. Mîzgaciu Roxana

În așteptarea lui Moș Nicolae

              Astăzi,5 decembrie 2016,elevii claselor a II a A si a II a B ,sub iîdrumarea învățătoarelor Alexandra Băilă și Boitoș Rodica au desfășurat o lecție integrată ,în cadrul disciplinei Arte vizuale și abilități practice.
             Elevii celor doua clase au  pictat  figurine din ipsos ilustrând Ghetuța lui Moș Nicolae, au cântat și dansat.
 
 
              


                                  

luni, 28 noiembrie 2016

1Decembrie!

  Azi a fost zi de sărbătoare in CDI - ul școlii!
Elevii claselor a III- a A, a IV- a A si a VI - a A au sărbătorit Ziua Unirii prin cântec, poezie si dansuri populare. Le multumim elevilor dar si cadrelor didactice care s- au implicat în organizarea evenimentului!



prof. doc. Mizgaciu Roxana

marți, 1 noiembrie 2016

Drumul cărții!

               


              Fermecați de lumea poveștilor și curioși din fire, elevii clasei pregătitoare C au pornit  pe ,, Drumul cărții" împreună cu profesor învățământ primar Cristea Veronica și profesor documentarist Mîzgaciu Roxana. Elevii au vizitat, pentru prima oară, CDI-ul Școlii Gimnaziale Prejmer. Au făcut cunoștință cu cărțile și mijloacele audio-video, cu ajutorul cărora au și vizionat o scurtă prezentare a etapelor de realizare a unei cărți, apoi și-au confecționat propria carte de colorat: ,, Cărticica literei A".
                
 
 
                  
 
                    Micuții au fost foarte încântați și își doresc să revină aici și pentru alte activități.



                                                                      prof. înv. primar Cristea Veronica

luni, 17 octombrie 2016

C.D.I.-ul , din nou gazda noastră primitoare


              Astăzi,13 octombrie 2016, ne-am gândit să dăm viaţă personajelor din textele literare studiate şi celor create de elevii clasei a III-a A. Aşadar,  ora de arte vizuale şi abilităţi practice , înscriindu-se în categoria disciplinelor abordate integrat, am valorificat-o prin confecţionarea unor păpuşi care să întruchipeze personajele îndrăgite , întâlnite în lecturile citite şi în povestioarele create de ei înşişi.

                Elevii au avut posibilitatea de a vedea , cu ajutorul materialelor puse la dispoziţie de d-na prof.documentarist Mîzgaciu Roxana, imagini cu astfel de păpuşi. Le-am explicat etapele de lucru. Explorând aspectele specifice limbajului vizual, am mărit şansa ca fiecare dintre ei să facă o alegere pertinentă şi corectă.

                 Am folosit: linguri de lemn, materiale textile ( fire de lâna, bucăţi de pânză, stofă), foarfece, aracet, markere. Confecţionând aceste păpuşi, am făcut legătura cu o mai mare varietate de domenii artistice, precum şi îmbinarea acestora cu experienţa concretă , toate acestea având consecinţă  creşterea sensibilităţii pentru frumos, sporirea îndemânării şi încrederii în variate posibilităţi de exprimare a sinelui, consolidând respectul pentru valori, tradiţii şi semeni.

                 După finalizarea păpuşilor, acestea au prins grai, prezentându-se şi spunând căteva replici . Ne-am amuzat cu toţii şi ne-am propus să pregătim un teatru de păpuşi pentru colegii din celelalte clase.
               

 
 


                                                   Înv. Cristina Mirică

marți, 11 octombrie 2016

Calendarul scriitorilor

                 


            Astăzi, 11 octombrie 2016, a făcut act de prezență la ora de limba română poetul Șt. O. Iosif nu întâmplător, este ziua poetului.Elevii clasei a V-a B nu păreau că îl cunosc; așadar s-a făcut o scurtă prezentare Power-Point și, pentru a-l cunoaște mai bine au răsfoit volumele sale și au recitit poezii la alegere.
                 În ton cu atmosfera, pornind de la poezia ,, Toamna" și acompaniați de vocea lui Tudor Gheorghe, elevii au realizat următoarele creații:
     
 
 
 
 
                                                      prof. lb. română Tudor Paler Diana
 

miercuri, 5 octombrie 2016

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A EDUCAȚIEI


Pe 5 octombrie, în întreaga lume, se sărbatorește Ziua Mondială a Educației. Evenimentul ține să ne reamintească faptul că o educație de calitate reprezintă cheia unei reușite profesionale.

În acestă zi deosebită, trebuie să  le mulțumim tuturor dascălilor care, înainte de orice, pun suflet în procesul de predare.
Elevii clasei a VI a A coordonați de prof. documentarist Mîzgaciu Roxana au mulțumit profesorilor printr-o activitate la care au discutat despre rolul educației și au realizat desene, colaje, versuri și compuneri.
LA MULȚI ANI TUTUROR CADRELOR DIDACTICE!
 
 
 
 


miercuri, 28 septembrie 2016

Lectie cu urechi lungi, Passionaria Stoicesc

    Septembrie, un nou inceput de an scolar si noi activitati in Centrul de Documentare si Informare.
     Clasa a I a A condusă de dna invatatoare Neagu Amalia a desfasurat o frumoasa activitate interdisciplinară: joc de rol si coloratul iepurasului pornind de la povestea ,, Lectie cu urechi lungi" de Passionaria Stoicescu.



duminică, 21 februarie 2016

POD de Mărțișoare peste NISTRU!






La inițiativa doamnei Ioana Corduneanu, am realizat alături de elevele mele, din grupul  ,,Mândruțele prejmerene" - șezătoarea de la școală - în perioada 15 – 19 februarie 2016 mărțișoare pentru frații români de peste Nistru. Am cusut pe etamină semnele primăverii: buburuze, trifoi, fluturași. Alături de mărțișoare am adăugat și câteva gânduri de suflet. Plicul va porni la drum luni, 22 februarie 2016, pentru a ajunge la timp la București de unde vor călătorii alături de doamna Corduneanu spre românii aflați pe meleaguri îndepărtate. Le dorim o primăvară frumoasă și un călduros ,, La mulți ani!"






 
 
 
 
 
prof. documentarist Mîzgaciu Roxana
 
 
 
 
 

Tortul de ciocolată


În data de  15 ianuarie 2016, conducerea Școlii Gimnaziale Prejmer, dir. prof. Mircea Sorin Mircea, dir. adj. prof. Popescu Radu  alături de cadrele didactice înv. Mirică Cristina, prof. Palamiuc Mariana, prof. Holovaci Elena, prof. Mîzgaciu Roxana au participat  la realizarea primei emisiuni a postului MIX TV pe anul 2016. Domnii directori și profesorii au prezentat în emisiune proiectele școlii: ZEP ( proiect care s-a desfășurat pe parcursul a trei ani școlari și care a vizat reducerea abandonului școlar), proiectele desfășurate la nivel de disciplină educație tehnologică și rolul Centrului de Documentare și Informare și a profesorului documentarist. Alături de profesori au fost și elevii școlii ( clasa a VI a A) care au dansat un minuet și interpretat schița ,, Dl. Goe"

joi, 11 februarie 2016

Festivalului ,,Sufletul Satului" de la Draguș

                 Grupul folk ,,Românașul " , al elevilor clasei aII-a de la școala noastră, condus de înv. Cristina Mirică ,a răspuns invitației organizatorilor Festivalului ,,Sufletul Satului" de la Draguș, bucurându-se alături de copiii școlilor dn Țara Fagărașului de bogăția și frumusețea zestrei folclorice de-aici.
                                                                                                     



Înv. Cristina Mirică

La șezătoare

           


Sub semnul continuității obiceiurilor și tradițiilor strămoșilor noștrii, în acest an școlar am continuat proiectul ,, La șezătoare", care a debutat aîn anul școlar 2014/2015. Sub vraja semnelor cusute am transpus pe pânză de etamină și matador, alături de elevele participante la activitate, timp de trei luni de zile clopoței, brăduți, cizmulița moșului și multe alte modele, relizând felicitări de Crăciun.
            Acestea au fost oferite cu drag doamnelor bibliotecare și profesori documentariști participante la activitatea metodică din 11 decembrie 2015. Am dăruit cu gânduri numai de bine și domnilor profesori care ne conduc pașii pe calea cunoașterii.
              Planurile proiectului sunt mărețe dar o să le dezvăluim la momentul potrivit. Până atunci ,, Spor la lucru!"

                                              prof. documentarist Mîzgaciu Roxana