Despre noi

luni, 17 octombrie 2016

C.D.I.-ul , din nou gazda noastră primitoare


              Astăzi,13 octombrie 2016, ne-am gândit să dăm viaţă personajelor din textele literare studiate şi celor create de elevii clasei a III-a A. Aşadar,  ora de arte vizuale şi abilităţi practice , înscriindu-se în categoria disciplinelor abordate integrat, am valorificat-o prin confecţionarea unor păpuşi care să întruchipeze personajele îndrăgite , întâlnite în lecturile citite şi în povestioarele create de ei înşişi.

                Elevii au avut posibilitatea de a vedea , cu ajutorul materialelor puse la dispoziţie de d-na prof.documentarist Mîzgaciu Roxana, imagini cu astfel de păpuşi. Le-am explicat etapele de lucru. Explorând aspectele specifice limbajului vizual, am mărit şansa ca fiecare dintre ei să facă o alegere pertinentă şi corectă.

                 Am folosit: linguri de lemn, materiale textile ( fire de lâna, bucăţi de pânză, stofă), foarfece, aracet, markere. Confecţionând aceste păpuşi, am făcut legătura cu o mai mare varietate de domenii artistice, precum şi îmbinarea acestora cu experienţa concretă , toate acestea având consecinţă  creşterea sensibilităţii pentru frumos, sporirea îndemânării şi încrederii în variate posibilităţi de exprimare a sinelui, consolidând respectul pentru valori, tradiţii şi semeni.

                 După finalizarea păpuşilor, acestea au prins grai, prezentându-se şi spunând căteva replici . Ne-am amuzat cu toţii şi ne-am propus să pregătim un teatru de păpuşi pentru colegii din celelalte clase.
               

 
 


                                                   Înv. Cristina Mirică

marți, 11 octombrie 2016

Calendarul scriitorilor

                 


            Astăzi, 11 octombrie 2016, a făcut act de prezență la ora de limba română poetul Șt. O. Iosif nu întâmplător, este ziua poetului.Elevii clasei a V-a B nu păreau că îl cunosc; așadar s-a făcut o scurtă prezentare Power-Point și, pentru a-l cunoaște mai bine au răsfoit volumele sale și au recitit poezii la alegere.
                 În ton cu atmosfera, pornind de la poezia ,, Toamna" și acompaniați de vocea lui Tudor Gheorghe, elevii au realizat următoarele creații:
     
 
 
 
 
                                                      prof. lb. română Tudor Paler Diana
 

miercuri, 5 octombrie 2016

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A EDUCAȚIEI


Pe 5 octombrie, în întreaga lume, se sărbatorește Ziua Mondială a Educației. Evenimentul ține să ne reamintească faptul că o educație de calitate reprezintă cheia unei reușite profesionale.

În acestă zi deosebită, trebuie să  le mulțumim tuturor dascălilor care, înainte de orice, pun suflet în procesul de predare.
Elevii clasei a VI a A coordonați de prof. documentarist Mîzgaciu Roxana au mulțumit profesorilor printr-o activitate la care au discutat despre rolul educației și au realizat desene, colaje, versuri și compuneri.
LA MULȚI ANI TUTUROR CADRELOR DIDACTICE!