Despre noi

marți, 5 iunie 2012


“Educaţia este calea spre răspunsul la toate întrebările”


            Începând din luna decembrie 2011, în cadrul şcolii au demarat activităţile proiectului, cofinantat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 – „Investeste in oameni”.
            Proiectul este implementat în şcoli din cinci judeţe şi are ca obiectiv general prevenirea şi corectarea părăsirii timpurii a şcolii şi menţinerea în sistemul de educaţie a persoanelor expuse acestui risc prin elaborarea şi implementarea unui set de activităţi pentru creşterea motivaţiei pentru învăţare şi prevenirea eşecului şcolar.
        În cadrul unitaţii şcolare, 40 de elevi din grupul ţintă participă săptămânal la întâlnirile cu  instructorul de educaţie, profesor Mircea Sorin Mircea, care coordonează activităţile.
      Spaţiul generos, şi dotările  pe care le oferă Centrul de Documentare şi Informare face ca aceste activităţi să beneficieze de un plus de atractivitate.
            Este vizată îndeosebi dezvoltarea abilităţilor de comunicare, abilităţi care sunt de natură să determine un grad mai mare de autocunoaştere şi să faciliteze relaţionarea cu toate persoanele cu care vin în contact elevii.

                                                                      Instructor de educaţie,
                                                Prof. Mircea Sorin Mircea- director






COLAJ
             LECȚIA DE ISTORIE            


                  Centrul de Documentare și Informare al Școlii Generale Prejmer este locul ideal de desfășurare al unor ore deosebite. Și ora de istorie poate fi cu adevărat deosebită dacă se desfășoară în acest spațiu unde studiul individual și folosirea mijloacelor mass-media puse la dispoziție de profesorul documentarist sunt valorificate la adevărata lor valoare.
                   Lecția ,, Cultura și știința după anul 1945” a fost cu adevărat deosebită deoarece s-a desfășurat în acest spațiu primitor în care elevii organizați pe echipe, sub supravegherea profesorului, au reușit să  adune informații despre personalități ale culturii și științei după anul 1945. Toate informațiile au fost valorificate în realizarea unor fișe bibliografice și a unui Power – Point. Pentru a realiza o punte între trecut și prezent elevii au realizat și un colaj cu personalități ale prezentului.
                  Acest tip de lecții, care sunt îndrăgite de elevi, necesită o pregătire mult mai atentă din partea profesorului dar cu satisfacții  mari. În dubla postură pe care am avut-o, profesor la clasă dar și profesor documentarist, pot să spun că astfel de lecții sunt viitorul învățământului așa că nu îmi ramăne decât să urez mult succes atât elevilor cât și profesorilor.

                                                                      Prof. Mîzgaciu Roxana 


POWER -POINT

 


FIȘE BIBLIOGRAFICE

COMOARA ETNO

            CONCURS JUDEŢEAN

       Luna aprilie a fost dedicată concursurilor de promovare a valorilor etnice şi tradiţionale din judeţul Braşov. Şcoala noastră s-a prezentat cu echipa Cavalerii prezentului la sesiunea de comunicări cu tema Tradiţii şi obiceiuri săseşti.Elevii au pregătit o prezentare PowerPoint cu informaţii despre comunitatea săsească din Prejmer, ocupând locul al treilea pe judeţ.Materialul pentru concurs a fost realizat în CDI, iar pentru prezentare s-a folosit recuzita sălii.


prof.Mizgaciu Roxana






SCOALA ALTFEL





LUMEA FASCINANTĂ A CĂRŢILOR

Prezentare fond de carte
          Săptămâna Şcoala altfel a fost un prilej să stabilim un nou parteneriat, cel cu Grădiniţa cu Program Prelungit Lunca Câlnicului, parteneriat care le-a prezentat prichindeilor sala CDI, fondul de carte, importanţa cărţilor în viaţa omului şi mai ales în timpul copilăriei.Elevii Şcolii Generale Prejmer i-au primit cu căldură, oferindu-le un program artistic deosebit.
         Teatrul de păpuşi realizate în atelierul de artizanat al şcolii a jucat un fragment din piesa de teatru Cipollino.Pentru a-i antrena la puţină mişcare după spectacolul de teatru, elevii mai mari au pregătit un dans modern.Obiectivele acestui mic proiect au avut în vedere dezvoltarea respectului şi interesului faţă de carte, cultivarea sensibilităţii artistice şi realizarea unui schimb de experienţă între cadrele didactice, între copiii de vârste diferite şi chiar între şcoală şi comunitate.Sperăm că următoarele activităţi vor fi la fel de fructuoase şi binevenite.
                                                             
                                                                                                   prof.coordonator Mizgaciu Roxana


Trupa Discipolii lui Shakespeare