Despre noi

marți, 5 iunie 2012


COLAJ
             LECȚIA DE ISTORIE            


                  Centrul de Documentare și Informare al Școlii Generale Prejmer este locul ideal de desfășurare al unor ore deosebite. Și ora de istorie poate fi cu adevărat deosebită dacă se desfășoară în acest spațiu unde studiul individual și folosirea mijloacelor mass-media puse la dispoziție de profesorul documentarist sunt valorificate la adevărata lor valoare.
                   Lecția ,, Cultura și știința după anul 1945” a fost cu adevărat deosebită deoarece s-a desfășurat în acest spațiu primitor în care elevii organizați pe echipe, sub supravegherea profesorului, au reușit să  adune informații despre personalități ale culturii și științei după anul 1945. Toate informațiile au fost valorificate în realizarea unor fișe bibliografice și a unui Power – Point. Pentru a realiza o punte între trecut și prezent elevii au realizat și un colaj cu personalități ale prezentului.
                  Acest tip de lecții, care sunt îndrăgite de elevi, necesită o pregătire mult mai atentă din partea profesorului dar cu satisfacții  mari. În dubla postură pe care am avut-o, profesor la clasă dar și profesor documentarist, pot să spun că astfel de lecții sunt viitorul învățământului așa că nu îmi ramăne decât să urez mult succes atât elevilor cât și profesorilor.

                                                                      Prof. Mîzgaciu Roxana 


POWER -POINT

 


FIȘE BIBLIOGRAFICE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu