Despre noi

marți, 23 octombrie 2012

Ziua europeană a limbilor străine



      Activitatea “European Day of Languages” desfăşurată cu ocazia “Zilei europene a limbilor străine" a urmărit să atragă atenţia publicului asupra importanţei învăţării limbilor străine, să crească gradul de cunoaştere si de apreciere a acestora.
     Elevii claselor gimnaziale, coordonaţi de către: Oana Ardeleanu, profesor limba engleză, în colaborare cu Andraşi Felicia, profesor de limba engleză, Elena Holovaci, profesor de limba franceză, Mirela Radu, profesor de limba germană şi Roxana Mîzgaciu, profesor documentarist, au răspuns cu bucurie şi entuziasm acestei provocări.
       Programul,care s-a desfaşurat în CDI, a debutat cu un montaj de cantece şi poezii în limbile: engleză, franceză şi germană, susţinut de către elevii claselor VI A, B, VII A, VIIIA, sub îndrumarea profesorilor de limbi străine.
       Aniversarea a continuat cu dezbaterea  la care au participat echipe formate din câte doi elevi  din clasele menţionate, sub îndrumarea d-nei prof.Oana Ardeleanu tema fiind: “Oare studiul limbilor străine pune în primejdie limba naţională?” Cu acest prilej s-au evidenţiat elevii Ovidiu Maxim şi Tulbure Lăcramioara prin observaţiile pertinente pe care le-au făcut, dar mai ales pentru modul în care şi-au susţinut şi argumentat punctele de vedere.
       Pentru a înţelege şi mai bine semnificaţia zilei, cei prezenţi au urmarit un material intitulat “Plurilingvism şi Multiculturalitate” ce a vizat atragerea atenţiei publicului asupra importanţei învăţării limbilor străine, dar şi efortul conştient pe care trebuie să îl facem cu toţii în a ne păstra identitatea naţională în cadrul contextului european.
      
       Acţiunea s-a încheiat cu un proiect practic, în care elevii, împarţiţi în trei echipe: Britanica, Germanica şi Francofona,si atent supravegheaţi de catre profesorii de limbi străine, au realizat colaje cu tema “Călător în Europa”, pe care ulterior le-au prezentat în faţa publicului, explicând importanţa motivelor şi simbolurilor alese.



 

   
       Acţiunea a fost apreciată atât de către elevi cât şi de către profesori şi s-a hotarât transformarea ei într-o tradiţie care să fie sărbatorită an de an în şcoala noastră.




                                                               

                                           prof. Oana Ardeleanu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu