Despre noi

luni, 15 iunie 2015

,, Manuscrise iluminate în viziunea copiilor– O pagină din istoria unei cărți ”



,, Prin scris se stabilesc înțelegeri, legi, ordine. Scrisul a făcut înțelegerea statelor mai mare decât era posibilă pentru vechile orașe-stat. A făcut să existe o neîntreruptă conștiință istorică. Ordinul preotului sau a regelui și pecețile sale puteau ajunge mult mai departe decât răzbătea privirea și vocea lui și le putea supraviețiu”
                                                                                           H. G. Wells, 1992
  Proiectul  ,, Manuscrise iluminate în viziunea copiilor – O pagină din istoria unei cărți “ a fost aplicat în școala noastră în urma protocolului de colaborare încheiat  cu partenerii noștrii județeni: Centrul Județean de Resurse și  Asistență Educațională Brașov, Inspectoratul Școlar Brașov și Muzeul de Istorie Brașov. Proiectul a fost implementat în 13  școli din județul Brașov și a avut ca scop:  dezvoltarea interesului elevilor pentru istoria scrisului şi a cărţii prin implicarea în activităţi de informare – documentare, activităţi de realizare a replicilor unor pagini.            
               Proiectul s-a desfășurat în perioada februarie-iunie 2013 și a avut drept grup țintă  elevi de clasa a VI –a și a VII-a ai Școlii Gimnaziale Prejmer
                 Prin acest proiect am încercat  să-i aduc pe elevi cât mai aproape de momentele importante din istoria scrisului. Scrisul, va rămîne alături de comunicarea verbală un canal de comunicare între oameni. Datorită lui avem dovezi istorice care atestă anumite evenimente istorice Imaginația lor, în ceea ce privește trecutul, trebuie fructificată într-un act educațional care să-i stimuleze dorința de cunoștere, de respect față de valorile culturale, sa-i dezvolte spiritul creeator și încrederea în propriile forțe.
                  Din motive obiective, vernisajul expoziției a avut loc în acest an școlar, în data de 2 iunie 2015, la Muzeul de Isorie Brașov și va fi deschisă publicului toată luna iunie.
               


                                      prof. documentarist Mizgaciu Roxana

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu