Despre noi

marți, 7 octombrie 2014

Ziua Educaţiei



Ziua Educaţiei la Prejmer

 

             Poate că cel mai dificil lucru în viaţa unui profesor şi al unui părinte reprezintă momentul în care trebuie să explice copilului importanţa majoră a educaţie şi, în special, a şcolii. Pentru a depăşi această barieră, UNESCO, alături de guvernele prezente la conferinţa din 1966, de la Paris, au hotărât să dedice o zi dascălilor de pretutindeni.
La Prejmer, elevii claselor a III-a  A şi B, coordonaţi de doamnele învăţătoare Schiel Cristina şi Ana Gurzun, au dedicat mai multe activităţi acestei sărbători, pe durata a două zile, în care au fost realizate desene şi colaje cu simbolurile educaţiei, prezentări PowerPoint  şi crizanteme din hârtie, ca felicitări pentru profesoriii Şcolii Gimnaziale Prejmer.Activităţile s-au derulat în clasă  şi în Centrul de documentare şi informare al şcolii,  sub îndrumarea profesorului documentarist al şcolii,  Mîzgaciu Roxana, care  a pus la dispoziţie materialele necesare desfăşurării lecţiilor descrise în proiectul educaţional aferent. Proiectul şi-a atins obiectivele, elevii răspunzând cu elan cerinţelor şi chiar cu definiţii proprii asupra educaţiei.
                Nici cei mari nu s-au lăsat mai prejos, în cadrul proiectului Centrul de resurse şi sprijin comunitar, realizându-se activităţi de socializare pe tema acestei sărbători vizionare şi discuţii asupra unei prezentări PowerPoint, alături de ralizarea unei felicitări pentru profesorii implicaţi în programul de tip afterschool al proiectului numit.
Într-o zi specială de toamnă, când profesorii de astăzi şi de ieri sunt invitaţi pe scena unui spectacol menit să celebreze transformarea timpului în rost, educaţia şi-a găsit definiţia atât de firesc, dincolo de barierele ce le impune timpul, viaţa...
                                                                        Înv. Schiel Cristina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu