Despre noi

miercuri, 10 decembrie 2014

ZIUA TOLERANŢEI




 Atunci  când ne  confruntăm  cu  intoleranţa, percepem  cu adevărat cât  de  important  este  să fii  tolerant. Sensurile acestui verb, alături de cele ale substantivului adiacent au fost subiectul principal pentru  o nouă activitate  desfăşurată în Centrul de Documentare şi Informare al şcolii.
Totul a început din dorinţa de a continua tradiţia sărbătoririi acestei zile mondiale, mai precis cea de 11 noiembrie, în şcoala noastră, unde  s-a  pus  mereu  accent pe  comunicare, acceptare, respect, înţelegere reciprocă, prietenie, într-un cuvânt TOLERANŢĂ.
Activitatea  a fost  condusă de elevii claselor a III-a A (înv. Schiel Cristina) şi a III-a B (înv. Gurzun  Ana), care au dezbătut cuvintele  cu sens  asemănător.
ale  temei  alese  şi filmele de animaţie prezentate  pe această temă. Profesorii  s-au ocupat numai de pregătirea  materialelor  şi de  impulsionarea  exerciţiilor de  comunicare  dintre  cele  două  clase, atunci  când  a  fost  necesar.
           Fixarea  cunoştinţelor  a presupus    rezolvarea  unui  rebus  cu  definiţii  ale toleranţei şi realizarea unei hărţi conceptuale a termenului  la finalul activităţii. Cu gândul că ne-am ridicat la nivelul activităţilor din alţi ani  pe aceeaşi temă, vă dorim  cât  mai multă  inspiraţie  în activităţile  extracurriculare.
Înv. Schiel  Cristina

Halloween



Activitatea  care  a  reunit clasele  a III-a  A ( înv.Schiel Cristina)   şi  Pregătitoare  A (înv. Hermenean Roxana)  a  fost  o nouă perspectivă  asupra  sărbătorii  americane, perspectivă  ce  a  adus  multe  zâmbete pe  chipurile  elevilor de ciclul primar, într-o zi de  vineri, în Centrul de Documentare şi Informare al Şcolii Gimnaziale Prejmer.
Principalul  obiectiv  al  activităţii  a fost stabilirea unei comunicări eficiente între elevii de  clase   şi etnii  diferite. Un alt obiectiv a fost  deprinderea elevilor  cu lucrul  în echipe, formate  din  clase diferite. Crearea unor  măşti  şi a unor mumii din  hârtie  au  captat  atenţia  participanţilor , lucrările fiind răsplătite în stil american,  după  un  cântecel  înfiorător, cu  bomboane  şi  ceai. Şi ca să încheiem în mod corespunzător  sărbătorii,  am  urmărit  un film de animaţie  despre copii şi vrăjitoare  înfricoşătoare  pe care  l-am  prezentat  şi  colegilor  din  şcoală printr-o expoziţie de desene.
Sperăm  să avem  mai multe  activităţi, la fel  de grozave, nu pline de  groază, ci de dorinţa  de a şti  mai  multe  unii  despre  ceilalţi.
Înv. Schiel Cristina

marți, 28 octombrie 2014

,,În ţara poveştilor”



         

Noi, prof. înv. primar Gurzun Ana şi Ciobanu Simona ,am călătorit împreună cu elevii noştri din clasa a III-a B şi clasa pregătitoare C, în minunata lume a poveştilor, activitate pe care am organizat-o la Centrul de Documentare şi Informare.
        În cadrul activităţii desfăşurate, elevii au recunoscut personajele şi poveştile din care acestea fac parte, le-au caracterizat, iar fundalul muzical a însoţit partea practică a activităţii:  au desenat şi colorat personajele preferate.
        Elevii au dat dovadă de spontaneitate, spirit de echipă, s-au completat reciproc, prin urmare, scopul acestei activităţi a fost atins.

A venit, a venit toamna



     

            

Toamna este fermecătoare prin bogăţia cromatică a frunzelor care se aştern în covoare foşnitoare.
     Dovedind originalitate şi inventivitate ,mare le-a fost bucuria elevilor din clasa a II-a A când, din nevinovatele frunze abia desprinse de pe ramurile copacilor,au realizat peisaje care par a fi coborât dintr-un tablou al unui pictor celebru .
    Activitatea integrată s-a desfăşurat în sala CDI, amenajată special pentru vizualizarea unor peisaje de toamnă şi asigurarea fondului muzical.


                                                    Inv. Tara Marcela

marți, 7 octombrie 2014

Ziua Educaţiei



Ziua Educaţiei la Prejmer

 

             Poate că cel mai dificil lucru în viaţa unui profesor şi al unui părinte reprezintă momentul în care trebuie să explice copilului importanţa majoră a educaţie şi, în special, a şcolii. Pentru a depăşi această barieră, UNESCO, alături de guvernele prezente la conferinţa din 1966, de la Paris, au hotărât să dedice o zi dascălilor de pretutindeni.
La Prejmer, elevii claselor a III-a  A şi B, coordonaţi de doamnele învăţătoare Schiel Cristina şi Ana Gurzun, au dedicat mai multe activităţi acestei sărbători, pe durata a două zile, în care au fost realizate desene şi colaje cu simbolurile educaţiei, prezentări PowerPoint  şi crizanteme din hârtie, ca felicitări pentru profesoriii Şcolii Gimnaziale Prejmer.Activităţile s-au derulat în clasă  şi în Centrul de documentare şi informare al şcolii,  sub îndrumarea profesorului documentarist al şcolii,  Mîzgaciu Roxana, care  a pus la dispoziţie materialele necesare desfăşurării lecţiilor descrise în proiectul educaţional aferent. Proiectul şi-a atins obiectivele, elevii răspunzând cu elan cerinţelor şi chiar cu definiţii proprii asupra educaţiei.
                Nici cei mari nu s-au lăsat mai prejos, în cadrul proiectului Centrul de resurse şi sprijin comunitar, realizându-se activităţi de socializare pe tema acestei sărbători vizionare şi discuţii asupra unei prezentări PowerPoint, alături de ralizarea unei felicitări pentru profesorii implicaţi în programul de tip afterschool al proiectului numit.
Într-o zi specială de toamnă, când profesorii de astăzi şi de ieri sunt invitaţi pe scena unui spectacol menit să celebreze transformarea timpului în rost, educaţia şi-a găsit definiţia atât de firesc, dincolo de barierele ce le impune timpul, viaţa...
                                                                        Înv. Schiel Cristina

luni, 6 octombrie 2014

Ziua Europeană a Limbilor



Ziua Europeană a Limbilor, marcată prin acţiuni menite să celebreze diversitatea
 
Europa este posesoarea unei adevărate bogaţii lingvistice: 24 de limbi oficiale şi peste 60 de comunităţi autohtone care vorbesc o limbă regională sau minoritară. Pentru a atrage atenţia asupra acestei imense bogaţii lingvistice, Uniunea Europeană şi Consiliul Europei au lansat, în 2001, iniţiativa Anul european al limbilor, iniţiativă din care a luat naştere Ziua Europeană a Limbilor. Obiectivele sale sunt: sensibilizarea publicului faţă de multilingvism în Europa, cultivarea diversităţii culturale şi încurajarea învăţării limbilor străine de către toţi europenii, la şcoală sau în afara acesteia.
            Cu acest prilej, elevii de la Scoala Gimnazială Prejmer au marcat evenimentul, la fel ca toți ceilalti elevi, din cele 47 de state membre ale Consiliului Europei. A fost o zi importantă în care au defășurat o serie de activități interesante, coordonați fiind de profesor Oana Predoiu, cu participarea doamnelor profesoare Andrași Felicia și Mîzgaciu Roxana. Împărțiți pe grupe și limbi studiate elevii au început activitatea prin vizionarea unui material power point ce le-a permis să se  familiarizeze cu termenii cheie ai acestui eveniment, respectiv : plurilingvism și multiculturalitate. Următoarea  etapă a presupus implicarea elevilor într-o dezbatere: "Limba ramane accesul privilegiat la orice cultura?", activitate în urma căreia s-au desprins mai multe idei, precum:
·         există foarte multe ocazii de a studia sau de a munci într-o altă ţară europeană, dar, de foarte multe ori, lipsa cunoaşterii limbii ţării respective devine o piedică în faţa realizării acestui deziderat.
·         niciodată nu e prea târziu să înveţi o limbă straină! Chiar dacă ştii doar câteva cuvinte în limba ţării pe care îţi propui sa o vizitezi în vacanţă, acest lucru îţi va da posibilitatea să îţi faci prieteni, să stabileşti contacte, să cunoşti mai multe. În plus, învăţarea unei limbi străine este un mijloc de a înlătura barierele culturale şi interumane.
      Pentru a-și demonstra calitatea de cetățean european, elevii au participat la un concurs de cultură generală cu tema: Recunoaște țara!, ei dovedind o bună cunoaștere a macro-culturii europene.
        În încheiere, elevii, au participat la realizarea unui dictionar interlingvistic intitulat “Hunting for language treasures”, fiecare grup, în funcție de limba studiată, alegand cel mai reprezentativ cuvânt, care poartă în el esența limbii respective. Cele mai reușite colaje, au fost premiate la final.
Pentru cadrele didactice, pentru elevii implicaţi în proiect şi pentru ceilalţi participanţi, ziua de 26 septembrie a fost o ocazie de a petrece momente frumoase învăţând şi altfel, decât în mod obişnuit şi contribuind la crearea unei atmosfere plăcute, menite să stimuleze interesul, dorinţa de a se familiariza şi învăţa şi alte limbi străine decât cele studiate la şcoală.

                                                         

                 prof. Predoiu Oana


  TOAMNA 
                                              de Octavian Goga             
Văl de brumă argintie
Mi-a împodobit grădina
Firelor de lămâiţă
Li se uscă rădăcina.
Peste creştet de dumbravă
Norii suri îşi poartă plumbul,
Cu podoaba zdrenţuită
Tremură pe câmp porumbul.
Şi cum de la miazănoapte
Vine vântul fără milă,
De pe vârful şurii noastre
Smulge-n zbor câte-o şindrilă.
De viforniţa păgână
Se-ndoiesc nucii, bătrânii,
Plânge-un pui de ciocârlie
Sus pe cumpăna fântânii.
Îl ascult şi simt subt gene
Cum o lacrimă-mi învie:
- Ni se-aseamănă povestea,
Pui golaş de ciocârlie.
                      Da,a venit toamna iar elevii se întorc la școala. Dorința de a învata și de a fi cât mai bun le călăuzește pașii către școală. Vă doresc dragi elevi, mult succes în noul an școlar.
                                                               prof. doc. Mîzgaciu Roxana

luni, 12 mai 2014

Micii actori

 

        După îndelungi repetiții, activitatea ,, Micii actori" cuprinsă în  proiectul ZEP a fost finalizată cu un spectacol în săptămâna ,, Să știi mai multe, să fii mai bun". Activitatea s-a desfășurat în parteneriat cu Școala Gimnazială Vama Buzăului. Momentele au fost diverse: scente, dans și voie bună:

,, Soacra cu trei nurori - clasa a V a   Școala Gimnazială Vama Buzăului
,, Prostia omenească - clasa a IV a  Școala Gimnazială Prejmer


Salata de povești - clasa a IV a Școala Gimnazială Prejmer

Dansul păpușilor roșii - clasa a IV a și a VI a Școala Gimnazială Prejmer



Muzicanții din Bremen - clasa a VI a Școala Gimnazială Vama Buzăului



                                                        Cipolino - clasa a VI a B Școala Gimnazială Prejmer
































































                                                                    prof. doc. Mîzgaciu Roxana    

marți, 15 aprilie 2014

Repetiții activitate ,, Micii actori"



                 De aproape o lună Centrul de Documentare și Informare al Școlii Gimnaziale Prejmer este un loc vrăjit de ,, Micii actori”. Același titlu poartă și activitatea pentru care micii actori,  împreună cu cadrele didactice și părinții au pregătit spectacolul din 10 aprilie 2014. Această activitate face parte din proiectul ZEP care are ca principal obiectiv reducerea abandonului școlar și a absenteismului. Scopul proiectului începe să se materializeze: de când am început activitatea elevii care aveau foarte multe absențe au început să vină la școală.
           Ca director adjunct al acestei școli, adresez părinților o rugăminte:
        ,, Părinți, lăsați copiii să vină la școală! Școala este un loc magic!”


            Repetarea rolurilor                                  Confecționarea măștilor


 
                                      Confecționarea costumelor

                                                                prof. doc. Mîzgaciu Roxana


Concurs ,, Primăvara în versuri, proză și culoare”



           Luna aprilie a fost dedicată primăverii, așa că în Centrul de Documentare și Informare al școlii am organizat un concurs de creație artistică și plastică la nivelul claselor a II a, a III a și a IV a. Elevii  creativi au fost foarte încântați de organizarea acesui concurs pentru că au avut posibilitatea de a-și așterne pe hârtie gândurile dar și imaginația purtată de pensule, în culorile primăverii. Astfel ei au creat poezii, compuneri și desene dedicate acestui frumos anotimp.
   
 Cu desenele elevilor participanți am realizat în CDI o expoziție, desenele lor putând fi admirate de toți vizitatorii CDI-ului
 






 
 S-au acordat premiul I, II, III pentru fiecare nivel de clasă precum și diplome de participare. 
           






                          prof. doc. Mîzgaciu Roxana